Werven binnen de HR- en recruitmentbranche? Ontdek hoe de markt eruit ziet!

Bij Jobdigger delen we vaak arbeidsmarktdata over opvallende trends en ontwikkelingen van een specifieke branche, bijvoorbeeld de zorg, de IT-branche of het onderwijs. Zo houden we jou als bemiddelaar of recruiter up to date over je vakgebied. Dit keer gooien we het over een andere boeg en nemen de HR- en recruitmentbranche onder de loep. Hoe ziet deze branche er momenteel uit? Lees het hier!

De HR- en recruitmentbranche vanaf november

Vanaf 1 november 2022 tot en met nu zijn er in totaal meer dan 14.000 vacatures in de HR- en recruitmentbranche online geplaatst. In onze top 10 functietitels lees je welke functietitels er het vaakst in vacatures voorbij komen in de afgelopen periode. Stipt op 1 staat de functietitel ‘HR Officer’. Een overzicht van de functietitels die het vaakst in vacatures voorbij komen, vind je in de afbeelding hieronder.

Top 10 meest gevraagde functies in de HR- en recruitmentbranche

Top 5 bemiddelaars en top 5 directe werkgevers

Welke bemiddelaars en directe werkgevers hadden de afgelopen tijd de meeste vacatures uitstaan voor de HR- en recruitmentbranche? Bij de bemiddelaars zien we vooral organisaties die ook vaker terugkomen bij analyses over andere branches. Deze organisaties zijn op zoek naar professionals die de grote vraag naar personeel kunnen opvangen. Onder de directe werkgevers zijn het recruitmentbureau Noël Franklin en UZ Leuven de organisaties die de grootste vraag naar recruitment professionals hadden in de afgelopen periode.

Top 5 bemiddelaars en directe werkgevers HR- en recruitmentbranche

Meest gebruikte jobboards door kandidaten

Jobboards zijn nog altijd een belangrijk middel voor kandidaten in de zoektocht naar een nieuwe baan. Maar welke jobboards gebruikt een kandidaat die op zoek is naar een baan in de HR- of recruitment? In de top 3 staan Indeed, LinkedIn en VDAB. Veruit de meeste recruitmentvacatures worden geplaatst op Indeed, VDAB en Jobat. Om je doelgroep nog beter te bereiken, is het handig om je vacature dus ook op LinkedIn te delen.

Wat vindt de recruiter belangrijk in de zoektocht naar een baan?

Wil je een recruiter werven? Dan kan dit een uitdaging zijn; slechts 16% van de recruiters is actief op zoek naar een (nieuwe) baan. Wel is er een grote groep latent zoekenden (46%) die misschien te overtuigen zijn als hun wensen voor een baan goed terugkomen in de vacaturetekst. We zien dat de belangrijkste pullfactoren voor deze doelgroep op volgorde zijn: goed salaris, vast contract en inhoud van het werk. De recruiter vindt onder andere goede secundaire arbeidsvoorwaarden in verhouding minder belangrijk.

Ook meer inzicht in de arbeidsmarkt?

Wil jij na het lezen van dit artikel ook meer inzicht in de arbeidsmarkt en ben je benieuwd wat Jobdigger voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!