De Belgische arbeidsmarkt van 2023: blik terug met de whitepaper van Jobdigger

Het jaar 2023 is voorbij gevlogen. Ondanks dat we alweer volop in 2024 zitten, is het goed om terug te blikken op de arbeidsmarkt van 2023. Als bemiddelaar is het namelijk belangrijk om je kennis up-to-date te houden over de huidige arbeidsmarkt. Daarom hebben wij één overzichtelijke whitepaper voor je gemaakt met de meest opvallende ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van 2023. Je downloadt de whitepaper onderaan deze pagina. Je leest er onder andere in terug:

Aantal salarisvermeldingen in vacatureteksten stijgt verder
Het aantal salarisvermeldingen in vacatureteksten stijgt licht in 2023. Zal deze trend doorzetten in 2024? Ook lichten we uit hoe die cijfers eruitzien voor onze buurlanden. In vergelijking met onze buurlanden benoemd België nog relatief weinig een salarisindicatie in vacatureteksten.

Meest gevraagde beroepen per opleidingsniveau
Voor de opleidingsniveaus secundair onderwijs, bachelor, master lichten we de vijf hardst gestegen en gedaalde functies uit ten opzichte van 2022. Het lijkt alsof de vraag in de financiële sector groot was in 2023. Vooral bij de beroepen met een bachelor of master opleidingsniveau is de vraag groot naar mensen in deze sector.

In bijna alle provincies stijgt de vraag naar personeel ten opzichte van 2022
In 2023 zagen we dat het aantal vacatures in in bijna alle provincies stijgt ten opzichte van 2022. Opvallend was er een lichte daling te zien in Antwerpen en Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Whitepaper bekijken?

Download de whitepaper hier.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!