Arbeidsmarktdata inzetten over de grens: nu in alle landen

Ben je met jouw organisatie actief in meerdere landen die aan elkaar grenzen, zoals in België en Nederland? Of ben je benieuwd welke nieuwe kansen zich net over de grens bevinden? Dan is het handig om arbeidsmarktdata in een aangrenzend land te kunnen gebruiken. Met Jobdigger is dit mogelijk én kun je, binnen een grensregio, met één zoekopdracht resultaten uit verschillende landen zien. Hoe dit precies werkt leggen we je uit in dit artikel.

Kijk voorbij de grens

Jobdigger biedt op dit moment arbeidsmarktinformatie in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Dit betekent dat je in al deze landen vacatures kunt vinden, maar ook gedetailleerde informatie over organisaties, de markt waarin je actief bent en over verschillende doelgroepen. Nederlandse en Belgische gebruikers van Jobdigger die data in beide landen hebben, kunnen al langer een zoekopdracht uitvoeren waarmee ze ook resultaten over de grens vinden. Sinds kort is dit ook mogelijk in Duitsland en Frankrijk. Dit betekent bijvoorbeeld dat als iemand een zoekopdracht instelt vlakbij de grens van België en Frankrijk, er ook vacatures te zien zijn die als standplaats een adres in Frankrijk hebben. Hiervoor hoef je alleen een overeenkomende functietitel te selecteren, de reistijd of afstand juist in te stellen én de filterknop Land & Taal juist in te stellen. Dat ziet er zo uit:

Kijken naar ISCO-beroepen

Bij Jobdigger werken we in alle landen met de ISCO-classificatie: de internationale indeling voor beroepsgroepen. Binnen Jobdigger kun je als gebruiker op basis van functietitel op zoek gaan naar resultaten. Door te filteren op ‘Beroepsklasse’ binnen Jobdigger kun je snel zien welke vacatures allemaal bij dit ISCO-beroep horen. En met de juiste instellingen zoals hierboven beschreven, zie je ook welke vacatures hierbij net over de grens worden aangeboden. Je kunt daarnaast ook direct in de zoekbalk een functietitel intypen; als dit een ISCO-beroep bevat óf overeenkomt met de functietitel in het aangrenzende land, krijg je ook zoekresultaten over de grens te zien.

ESCO

Binnenkort gaan we werken met de Europese classificatie voor beroepsgroepen (ESCO), welke nog specifieker is. Dit betekent dat je op gedetailleerder niveau op zoek kunt gaan naar functietitels in alle landen én meerdere landen nog beter met elkaar kunt vergelijken.

Is zoeken over de grens interessant voor jou?

Voor veel bedrijven kan het relevant zijn om te weten welke kansen zich net voorbij de grens voordoen. Bedrijven die al in twee of meer landen actief zijn, kunnen onder andere concurrenten in grenslanden in kaart brengen, eigen resultaten in de verschillende landen vergelijken of de arbeidsmarkttrends overal goed volgen. Maar ook voor bedrijven die nog niet in een ander land actief zijn, is het interessant. Zo kan het helpen om een kandidaat sneller te plaatsen wanneer je ook over de grens kijkt. Ook kunnen organisaties met data over de grens kijken of er genoeg mogelijkheden in een buurland zijn om daar ook een vestiging te openen. 

Meer weten over arbeidsmarktdata?

Jobdigger biedt arbeidsmarktdata in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en binnenkort Oostenrijk. Deze data wordt continu geupdate en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt-, bedrijfs- en doelgroepanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Wil je Jobdigger zien?

Vraag dan nu vrijblijvend een online demo aan

Online demo aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!