Eerder dit jaar werd bekend dat het aantal huisartsen de grootste stijging in tien jaar tijd kent. Maar dat betekent niet dat de tekorten daarmee zijn opgelost. Hoe vertaalt het huisartsentekort zich naar de huidige arbeidsmarkt? In dit artikel lees je er meer over.
In 2023 zijn er 288 actieve huisartsen bijgekomen. Dat is dubbel zoveel als in de voorbije tien jaar. Volgens professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey van de Vrije Universiteit Brussel moeten er nog 400 à 500 huisartsen bijkomen om het tekort op te vangen. Om hieraan te voldoen, moeten er de komende tijd veel vacatures online komen. Als we kijken naar de eerste maanden van 2025, zien we dat er elke maand ongeveer tussen de 250 en 280 vacatures online stonden. Werkgevers en bemiddelaars zijn al druk bezig om het tekort op te lossen. Ook de maanden daarvoor stonden er al veel vacatures open. Dit toont de urgentie van het tekort aan.
Uit onze data blijkt dat veel openstaande vacatures voor huisartsen zijn, maar dat er ook vaak naar een vervangarts wordt gezocht. Maar welke werkgevers en bemiddelaars zijn het vaakst op zoek naar nieuw personeel?
Kampt heel België met een tekort aan huisartsen? Of hebben vooral bepaalde provincies hiermee te maken? We zien dat de meeste openstaande vacatures in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant stonden.
Werkgevers en bemiddelaars zijn druk bezig met het werven van nieuwe huisartsen om hun team te versterken. Maar hoelang zijn ze hier gemiddeld mee bezig? Voor de functietitel huisarts staat een vacature bij een werkgever gemiddeld 12,51 weken (ongeveer 88 dagen) open. Bij een bemiddelaar is dat 2 weken (14 dagen). Met een algemeen gemiddelde van 8,38 weken (59 dagen).
Hierboven zagen we dat een vacature bij een werkgever veel langer openstaat dan bij een bemiddelaar. Het kan daarom handig zijn om skill-based te werven. Hiermee zorg je ervoor dat een vacaturetekst goed in elkaar zit, waardoor een nieuwe potentiële medewerker beter weet wat er van hem of haar verwacht wordt. We nemen je mee in de meest gevraagde typische skills voor een huisarts, dit zijn opvallende vaardigheden voor de functie. Ook kijken we naar de soft skills, dit zijn eigenschappen, zoals flexibel en stressbestendig, die de werknemer nodig heeft.
Jobdigger biedt naast arbeidsmarktdata in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Deze data wordt continu geüpdatet en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt- en bedrijfsanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.
Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg dan ook onze LinkedIn-pagina. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Door de spanningen in Europa heeft de federale regering besloten om extra geld te investeren in Defensie. Dit geld is onder andere bestemd voor het aantrekken van meer personeel, iets waar Defensie al een geruime tijd mee bezig is. In dit artikel nemen we Defensie onder de loep en bekijken we hoe de arbeidsmarkt eruitziet.De afgelopen maanden horen we steeds vaker in het nieuws dat Defensie bezig is met het versterken van de organisatie. In 2025 is het doel om uiteindelijk 4.500 vacatures in te vullen. Het gaat hierbij om actieve militairen, burgerpersoneelsleden en reservisten. In dit artikel kijken we naar de data van het afgelopen jaar. Hoeveel openstaande vacatures stonden er toen uit? En neemt dit toe naarmate het jaar vordert?
In de trendlijn zien we dat het aantal openstaande vacatures elke maand schommelt. In oktober zien we wel een flink aantal vacatures. Dit is de maand nadat er naar buiten kwam dat Defensie veel nieuwe mensen wil werven in 2025. Het kan zijn dat in oktober meer vacatures online zijn gezet, omdat het wervingsproces soms wat langer duurt. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met selectieprocedures die meer tijd in beslag nemen, waarbij ook keuringen en testen komen kijken.
Welke functietitels worden het meest gevraagd door Defensie? Ontdek het in de top 10. Wat gelijk opvalt, is dat het aanbod heel divers is. Niet alleen de standaardfuncties worden gevraagd, zoals een officier, maar ook andere soort functies, zoals een jurist, ICT cyber expert en administratief medewerker.
Welke achtergrond vraagt Defensie van zijn nieuwe medewerkers? We zien dat het secundaire onderwijs het meest gevraagd wordt in vacatures, gevolgd door een bacheloropleiding, maar dit percentage ligt een stuk lager.
We nemen nu de meest gevraagde opleidingsniveaus onder de loep. Zit er verschil tussen de niveaus? We zien wel wat verschillen tussen de niveaus. Bij het secundair onderwijs zien we veel functies voor assistenten. Bij een bachelor zien we juist veel functies voor analisten.
Defensie is dus bezig om verschillende soorten medewerkers aan zich te binden. Maar willen ze deze mensen fulltime inzetten, of juist parttime naast bijvoorbeeld hun eigen baan of studie?
We zien dat de meeste openstaande vacatures een fulltime contract bevatten. Defensie wil de nieuwe medewerkers volledig inzetten. We zien dat 5% parttime is. In 22% van de openstaande vacatures staat niet welk contract wordt aangeboden, waardoor Jobdigger niet kan inzien om welk contract het gaat.
Defensie wil in 2025 veel nieuwe mensen aantrekken. Daarom kan het handig zijn om skill-based te werven. Hiermee zorg je ervoor dat je vacaturetekst goed in elkaar zit, waardoor een nieuwe potentiële medewerker beter weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Ook kan het werven op basis van skills handig zijn voor mensen uit andere branches, zij kunnen op deze manier beoordelen of ze geschikt zijn voor deze rol en zo een nieuwe stap maken.
We kijken naar de typische skills, dit zijn de opvallende vaardigheden die gevraagd worden en die werkgevers graag terugzien in hun kandidaten. Ontdek hieronder de top 5 voor een functietitel met een bachelor achtergrond en een functietitel met het niveau secundair onderwijs.
Jobdigger biedt naast arbeidsmarktdata in België ook data in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Deze data wordt continu geüpdatet en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt- en bedrijfsanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.
Ieder kwartaal delen we een overzicht met de laatste cijfers van de Belgische arbeidsmarkt. Ben jij benieuwd hoe de arbeidsmarkt er in het eerste kwartaal van 2025 uitzag?
Download hieronder dan gratis het kwartaaloverzicht van de Belgische arbeidsmarkt in 2025: Q1. Ontdek de grootste stijgers en dalers ten opzichte van het vorige kwartaal en de grootste spelers op de arbeidsmarkt.
Benieuwd wat de arbeidsmarktdata van Jobdigger voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op met een van onze collega’s of vraag direct een gratis demo aan.
De lente is officieel begonnen. Dit betekent: mooier weer, meer mensen buiten en de terrassen die steeds vaker vol zitten. Heeft de seizoenswisseling invloed op de horecasector? Hoeveel vacatures staan er open? Welke werkgevers en bemiddelaars zijn actief aan het werven? Ontdek in dit artikel meer over de arbeidsmarkt.
Eerst kijken we naar de trendlijn van het aantal openstaande vacatures sinds oktober. Dit doen we om te kijken of werkgevers en bemiddelaars in het begin van de winterperiode ook actief aan het werven zijn of dat er veranderingen zichtbaar zijn richting de lente.
In de trendlijn zien we dat het aantal openstaande vacatures richting januari stijgt. Na januari daalt de trend juist weer. In dit artikel nemen we de data van maart nog niet mee. Dit komt doordat de maand nog niet ten einde is, waardoor we nog geen volledig beeld krijgen van het aantal vacatures. In maart zien we al wel dat op dit moment het aantal openstaande vacatures boven de 3000 vacatures ligt. De kans is groot dat als deze trend zich doorzet er in maart ook veel openstaande vacatures zijn.
Richting februari zien we wel een dalende trend. Toch ligt het aantal openstaande vacatures hoger dan in november en december. Werkgevers en bemiddelaars zijn dus wel druk aan het werven.
In dit artikel richten wij ons op de periode voor de lente. Daarom kijken we voor de rest van het artikel naar de data van januari tot en met februari. Welke functietitels worden sindsdien het meest gevraagd in de horecasector? Ontdek het in de top 10.
Welke werkgevers en bemiddelaars waren de afgelopen tijd actief aan het werven? Ontdek het in de top 10. Wat opvalt, is dat er veel verschillende soorten werkgevers in de lijst voorbijkomen, van cateringbedrijven en restaurants tot zelfs een attractiepark.
Welke type contracten worden door de werkgevers en bemiddelaars het vaakst aangeboden? Wat opvalt is, dat tijdelijke contracten het meest worden aangeboden. Dit kan komen doordat horecabedrijven en bemiddelaars toch rekening houden met seizoensgebonden werk.
In welke gemeenten is het aantal openstaande vacatures het hoogst? Ontdek het in de top 10. In de top 10 staan grote gemeenten met veel horecagelegenheden. Dit zorgt ervoor dat er vaak ook veel openstaande vacatures zijn.
Om zo snel mogelijk personeel te werven, is het belangrijk om te zorgen dat je vacaturetekst goed in elkaar zit. Door skills toe te voegen weet een nieuwe potentiële medewerker beter wat er van hem of haar verwacht wordt. Ontdek de belangrijkste skills voor de top 3 meest gevraagde functietitels.
*Voor dit artikel zijn de volgende ISCO’S gebruikt: barpersoneel, bereiders van fastfood, chef-koks, kelners, keukenhulpen, koks, restaurantmanagers, verkopers in fastfood restaurants en snackbars.
Jobdigger biedt naast arbeidsmarktdata in België ook data in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Deze data wordt continu geüpdatet en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt- en bedrijfsanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.
Uit een rapport van de provincie West-Vlaanderen en het Vlaams Instituut voor de Zee blijkt dat het aantal tachtigplussers aan de kust de afgelopen vijftien jaar met maar liefst 38,3% is gestegen. Deze toename brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo leidt de vergrijzing tot een personeelstekort in de thuiszorg. In dit artikel nemen we je mee in de ontwikkelingen binnen deze sector.
Thuiszorgbedrijven vertellen aan VRT NWS dat het tekort door verschillende factoren wordt veroorzaakt. Als eerste willen mensen vaak hun oude dag doorbrengen aan de kust. Hierdoor wonen ze vaak verder weg van familie, waardoor ze geen beroep op hen kunnen doen. Aan de kust zijn er dus veel minder mantelzorgers. Ten tweede liggen ziekenhuizen steeds vaker overvol, waardoor mensen eerder naar huis gestuurd worden en daarom afhankelijk zijn van de thuiszorg. Een derde reden is dat er in de kustgebieden vaak minder personeel beschikbaar is. Het zoekgebied voor werkgevers en bemiddelaars is minder groot in vergelijking met andere provincies, hierdoor is het moeilijker om aan voldoende personeel te komen.
In dit artikel gaan we niet alleen in op de ontwikkelingen binnen de thuiszorg aan de kust, maar kijken we naar heel België. De vergrijzing is al een langere tijd aan de gang, daarom zoomen we in op de data van een heel jaar, februari 2024 tot en met februari 2025.
In totaal stonden er in deze periode ruim 2700 openstaande vacatures online. In welke maand stonden de meeste vacatures online? Bekijk het in de trendlijn.
Het aantal openstaande vacatures schommelde het hele jaar door. Er zijn wel een paar uitschieters. In juni 2024, november 2024 en januari 2025 stonden er veel vacatures online. Werkgevers en bemiddelaars waren in deze periode waarschijnlijk bezig om te zorgen voor voldoende bezetting in de zomerperiode, en in november en december wilden ze zich waarschijnlijk goed voorbereiden op het jaar 2025.
Welke functietitels werden de afgelopen tijd het meest gevraagd in de thuiszorg? Ontdek het in de top 10. De meeste vraag is naar verzorgende medewerkers, een logisch gevolg van de toenemende vergrijzing.
Welke werkgevers en bemiddelaars waren op zoek naar thuiszorgmedewerkers? Ontdek het in de top 10. De meeste organisaties uit de top 10 verlenen hulp in de regio Vlaanderen en Brussel.
De vergrijzing zorgt voor personeelstekorten in de provincie West-Vlaanderen. Kunnen we in de data zien dat er in dit gebied veel openstaande vacatures zijn? Ontdek het in de top 10.
West-Vlaanderen staat op nummer 8 in de top 10, met 199 openstaande vacatures in een jaar tijd. Een lagere ranking betekent niet automatisch dat het personeelstekort minder urgent is. Een aantal provincies in deze lijst hebben ook veel oudere inwoners, zoals Henegouwen en Oost-Vlaanderen, waardoor werkgevers en bemiddelaars in deze gebieden ook druk bezig zijn met werven. De top 10 toont eigenlijk aan dat het tekort aan medewerkers in alle provincies speelt.
In het artikel van VRT NWS vertelt een thuiszorgbedrijf dat er vacatures zijn die al vijf jaar openstaan. Een behoorlijk lange tijd, maar wat is de gemiddelde tijd dat een vacature in de thuiszorg openstaat? We lichten een paar functietitels uit.
Bij de functie verzorgende thuiszorg staat de vacature gemiddeld 5.44 weken open, dit is ongeveer 38 dagen. Hierbij zien we dat het gemiddelde van directe werkgevers 3.40 weken is, ongeveer 24 dagen. En bemiddelaars 5.20 weken, zo’n 36 dagen.
Bij de functie teamcoach staat de vacature gemiddeld 3.71 weken open, ongeveer 26 dagen. Hierbij zien we dat het gemiddelde van directe werkgevers 3.17 weken is, 22 dagen. Bij bemiddelaars is dit 3.50 weken, 25 dagen.
De laatste functietitel die we uitlichten is de zorgkundige thuiszorg. De vacature staat gemiddeld 6.25 weken open, 44 dagen. Bij directe werkgevers is dit 8.43 weken, 58 dagen. En bij bemiddelaars 8 weken, ongeveer 56 dagen.
Wat opvalt, is dat bij twee van de drie functies een directe werkgever de vacature sneller ingevuld krijgt dan een bemiddelaar. Het is mogelijk dat bemiddelaars in deze branche meer moeite hebben met het werven van personeel.
Als bemiddelaars of werkgevers moeite hebben met het werven van personeel, dan is het handig om goed naar de vacatureteksten te kijken. Staat alles duidelijk in de vacature en weten potentiële nieuwe medewerkers wat er van ze verwacht wordt. Om dit beter over te brengen, kunnen ze gebruikmaken van skills. Hierdoor worden de juiste kandidaten aangesproken. Ontdek de belangrijkste skills voor de eerder uitgelichte functietitels.
Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg dan ook onze LinkedIn-pagina.
Veel landen in Europa kampen met personeelstekorten in verschillende branches, bijvoorbeeld de kinderopvang. België en Nederland ervaren dit ook. Ondanks de tekorten gaan jonge kinderen vaak naar de opvang. Nederland was in 2023 zelfs koploper van Europa en België staat op plek 7. Wat voor invloed heeft de populariteit op de branche? Staan er veel vacatures uit? Lees het in dit artikel.
Onlangs maakte het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat de populariteit van de kinderopvang in veel Europese landen hoog is. Ze publiceerden het percentage kinderen van 0 tot 3 jaar dat in 2023 naar de opvang ging. In Nederland was dat 71,5%, terwijl in België 56,3% van de kinderen gebruik maakte van de opvang.
In dit artikel kijken we naar de invloed van de populariteit op de arbeidsmarkt. Staan er veel vacatures uit? En welke werkgevers en bemiddelaars zijn hard aan het werven? Hierbij vergelijken we de landen met elkaar, zodat je ook een kijkje over de grens kunt nemen.
De kans is groot dat de populariteit van de kinderopvang in 2024 doorzet, omdat het vaak voorkomt dat beide ouders werken. Hierdoor hebben ze vaak de ondersteuning van de kinderopvang nodig. Om die reden kijken we in dit artikel naar de data van 2024 met uitloop naar januari 2025.
In Nederland stonden in deze periode ruim 34.000 vacatures online in de kinderopvangbranche, in België 9.000. Op het eerste gezicht lijkt dit een groot verschil. Daarom kijken we nu het aantal vacatures in de kinderopvang vergeleken met alle openstaande vacatures in het land. In België stonden er in de hele periode 2.700.000 vacatures online, in Nederland 4.500.000. Dit betekent dus dat 0,76% van de vacatures in Nederland uit de kinderopvang kwam en dit voor België 0,33% was. In verhouding heeft Nederland dus een grotere vraag naar personeel in de kinderopvang.
Welke werkgevers en bemiddelaars zijn in beide landen hard aan het werven om de tekorten te dichten? Ontdek het in de top 10. Wat we zien bij bemiddelaars, is dat er een aantal actief zijn in beide landen. Ook zijn er een aantal bemiddelaars die zich richten op de kinderopvang en minder op andere branches. Deze informatie kan handig zijn als een bemiddelaar eventueel een nieuwe vestiging wil openen in een ander land. Zo kunnen nieuwkomers een onderscheidende positie creëren.
Directe werkgevers
Bemiddelaars
Naar wie zijn de bovenstaande werkgevers en bemiddelaars op zoek? Ontdek het in de top 10. Wat opvalt, is dat in Nederland en België de focus ligt op het vinden van personeel dat zich richt op de kinderen, zoals de pedagogisch medewerker en kindbegeleider. Ze zijn veel minder op zoek naar mensen die niet direct betrokken zijn bij de kinderen, zoals een vestigingsmanager en een logistieke medewerker.
In welke gemeenten is de meeste vraag naar personeel in de kinderopvang? Ontdek het hier. In de top 10 komen veel grote gemeenten naar voren, zoals Antwerpen en Amsterdam. Niet verrassend, want een grote gemeente met veel inwoners heeft waarschijnlijk ook veel jonge kinderen, wat de vraag naar personeel in de kinderopvang vergroot. Ook hier kun je als (nieuwe) bemiddelaar op inspelen.
*Voor dit artikel zijn de volgende ISCO’S gebruikt: Kinderverzorgers en Leidinggevende functies op het gebied van kinderverzorging.
Jobdigger biedt naast arbeidsmarktdata in Nederland en België ook data in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Deze data wordt continu geüpdatet en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt-, bedrijfs- en doelgroepanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.
Het jaar 2024 is voorbij gevlogen, inmiddels zitten we alweer volop in 2025. Toch is het goed om terug te blikken op de arbeidsmarkt van 2024. Als bemiddelaar is het namelijk belangrijk om je kennis up-to-date te houden over de arbeidsmarkt. Daarom hebben wij een whitepaper gemaakt met de opvallendste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in 2024. Je vraagt het whitepaper onderaan deze pagina gratis aan. En je leest er dit onder andere in terug:
De stijging salarisvermeldingen in vacatureteksten zet doorIn 2023 deelden werkgevers en bemiddelaars al veel vaker het salaris in vacatureteksten. In 2024 zet deze trend zich voort. Aan het einde van het jaar was het in bijna 10% van de vacatures. Op het moment dat je moeite hebt met kandidaten aantrekken, is het wellicht tijd om het salaris te gaan vermelden in vacatureteksten.
Meest gevraagde beroepen per opleidingsniveauVoor de opleidingsniveaus secundair onderwijs, bachelor en master lichten we de hardst gestegen en gedaalde functies uit ten opzichte van 2024. Er komen veel verschillende beroepen uit diverse branches voorbij.
In bijna alle provincies daalt de vraag naar personeel ten opzichte van 2023In 2024 zagen we dat het aantal vacatures in bijna alle provincies daalde ten opzichte van 2023. Alleen in Henegouwen, Vlaams -Brabant en Oost-Vlaanderen zijn er lichte stijgingen te zien.
Via onderstaande button kun je de whitepaper gratis aanvragen. Je ontvangt deze direct in je mailbox.*
*Na het ontvangen van de whitepaper, benaderen wij je maximaal nog 1 keer per mail met andere interessante updates over de arbeidsmarkt.
De maand februari is vaak het startsein voor een nieuwe stageperiode. Veel studenten zijn dan al ruime op tijd op zoek naar een geschikte stageplek. Welke beroepsgroepen zetten het vaakste vacatures uit? En welke werkgevers kunnen een stagiaire in het team goed gebruiken? In dit artikel bekijken we de arbeidsmarkt voor stages.
De meeste studenten gaan ruim op tijd op zoek naar een stageplek, bedrijven spelen hier vaak op in. Daarom bekijken we de data van november 2024 tot en met januari 2025. In deze periode stonden er 6800 stage vacatures uit en in november de meeste. Richting de andere maanden daalt het aantal vacatures iets. Maar bedrijven zijn dan nog steeds bezig met het werven van stagiaires.
Waar maken studenten de meeste kans op een stage? Bekijk hier de top 10 beroepsgroepen. Deze top 10 is heel divers, er zitten beroepsgroepen tussen uit verschillende branches.
Bij welke werkgevers komen de studenten dan terecht? Ontdek het in de top 10.
Tot nu toe hebben we het gehad over stages in het algemeen. Maar hoe ziet de verdeling er eigenlijk uit tussen verschillende opleidingsniveaus? Welke niveaus worden het vaakst gevraagd in stagevacatures? Bekijk het in de cirkeldiagram.
In de cirkeldiagram zien we duidelijk terug dat het secundaire onderwijs en een bachelor het vaakst gevraagd worden in stagevacatures. Daarom zoomen we wat verder in op deze niveaus. Hierbij kijken we naar de beroepsgroepen, maar ook naar de directe werkgevers.
Secundair onderwijs
Bachelor
Wat bij beide niveaus opvalt, is dat er veel verschillende soorten beroepsgroepen in de top 10 staan. Ditzelfde geldt voor de directe werkgevers.
Jobdigger biedt arbeidsmarktdata in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Deze data wordt continu geüpdatet en is altijd toegankelijk voor gebruikers van Jobdigger. Vind de nieuwste vacatures en maak gebruik van markt-, bedrijfs- en doelgroepanalyses. Meer weten of een gratis en vrijblijvende demo aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.
Ieder kwartaal delen we een overzicht met de laatste cijfers van de Belgische arbeidsmarkt. Benieuwd hoe de arbeidsmarkt er in het laatste kwartaal van 2024 uitziet? Download hieronder direct en gratis het kwartaaloverzicht van de Belgische arbeidsmarkt in 2024: Q4. Ontdek waar de meeste vacatures uitstaan op onder andere opleidings-, locatie-, en bedrijfsniveau.
De afgelopen maanden is het team van Jobdigger druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe versie van Jobdigger Insights. In de loop van februari zal iedereen die gebruikmaakt van Insights automatisch overgaan op de vernieuwde versie. In dit artikel lees je er meer over.
Jobdigger Insights krijgt een andere uitstraling, waardoor het product er moderner uitziet. Ook werken we met de nieuwste technieken, wat ervoor zorgt dat Insight nóg sneller werkt. Hierdoor kun je sneller de data verzamelen die je nodig hebt, en nog efficiënter werken. Wat verandert er nog meer? Lees snel verder.
Vanaf volgende maand zal het maken van een analyse er anders uitzien. In de huidige versie maak je een analyse door op de balk rechtsboven te klikken. Bij de nieuwe versie staan de analyses onder één tabblad. Om op de analyse-pagina terecht te komen, druk je dan ook op de analyse knop. Op de foto’s hieronder zie je eerst de huidige versie, daarna de vernieuwde versie.
Aan de linkerkant kun je een analyse selecteren, bijvoorbeeld de marktanalyse. Ook is er een nieuwe functie toegevoegd. Je kunt datapunten uit een analyse vanaf februari toevoegen aan je samenvatting. Een datapunt kun je een hartje geven, waardoor je hem als het ware toevoegt aan je favorieten. Hierdoor krijg je een overzicht met punten die jij het belangrijkste vindt.
In de uitstraling van de vacature voeren wij ook een aanpassing door. Vanaf februari zal je rechts in de vacature twee blokken zien. Mocht je als klant de Virtual Sales Recruiter afnemen, dan zie je in het eerste blokje de matchende kandidaten. In het tweede blokje krijg je inzicht in de markt. Zo zie je bijvoorbeeld hoelang de gekozen vacature openstaat, tegenover het gemiddelde van de hele markt. En zie je de verhouding tussen bemiddelaars en directe werkgevers. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht en krijg je sneller inzicht in de markt.
De hierboven genoemde punten zijn vooral gericht op de nieuwe uitstraling tijdens het zoeken naar arbeidsmarktinformatie. Maar ook de teampagina krijgt een vernieuwde look. En zal vanaf februari, Teambeheer & gebruik gaan heten. We lanceren hem met een belangrijke nieuwe feature: de gebruiksmonitor.
Uit onderzoek bleek dat er behoefte is aan meer inzicht in de gebruikersactiviteit van het team. Hierom hebben we een monitor gecreëerd die gericht is op het verkrijgen van deze inzichten. De monitor geeft de hoofdgebruiker en teamleiders inzicht in de activiteiten van teamleden. Denk aan: wanneer hij/zij het product voor het laatst gebruikt heeft en welke functionaliteiten er worden gebruikt. Hierdoor kun je als hoofdgebruiker of teamleider gericht één teamlid of alle leden ondersteunen in het gebruik van het product, of ze motiveren om nog meer gebruik te maken van alle functionaliteiten. Jobdigger zal hierbij ook ondersteunen, door praktische tips klaar te zetten die je gemakkelijk en snel door kunt sturen naar je collega’s.
In de loop van februari zal iedereen die Jobdigger Insights gebruikt, automatisch overgaan naar de vernieuwde versie. Dit zullen wij gefaseerd doen. Je krijgt hierover een e-mail. Ook zullen wij de livegang kenbaar maken op onze LinkedIn-pagina.
Heb jij aan de hand van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze collega’s. Zij staan klaar om alle vragen omtrent de overgang te beantwoorden.